• امروز : چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 May - 2024

اخبار روز

ساماندهی ورودی های اصفهان جشنواره ارائه دستاوردهای تولید بذر در استان اصفهان توسعه صادرات از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی است بحران تعدد سامانه‏‏‌ها ۵ نکته کلیدی برای تربیت ذهن برنده گلرنگ در سودای راه‌اندازی یک سوپراپلیکیشن پیش‌بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چت‌جی‌پی‌تی حافظه‌دار شد واقعاً ۱۰ سال دیگر دورۀ خشکسالی تمام می‌شود؟! پدیده پیش‌‌‌فروشی در بازار لوازم خانگی خودروهای زیرچتر لیزینگ منطقه ویژه اقتصادی لامِرد، هاب جدید پتروشیمی ایران وقتی شوخی، جدی می‌شود برپایی میز خدمت شرکت عمران بهارستان در مصلای نماز جمعه بهارستان اجرای ۱۰۰۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اصفهان اعزام ۵۶ کاروان حج تمتع از فرودگاه اصفهان نقش جامعه کارگری با میدان‌داری در مسیر به ثمر نشستن انقلاب تشریح برنامه های خدمت به مددجویان کمیته امداد استان اصفهان در دهه کرامت عمل جراحی مغز در اصفهان رایگان است رونمایی از سند تحول دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان فولاد مباركه بزرگترین صادركننده غیرنفتی سال ۱۴۰۲ بازگشت ۹۸درصد از دانش آموزان بازمانده از تحصیل استان اصفهان به آغوش مدرسه امضای تفاهم نامه ثبت احوال و اداره پست استان اصفهان آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان بهره‌گیری از ۱۰۰ درصد توان تولید در سال ۱۴۰۲ و برنامه تولید ۹ محصول جدید در سال ۱۴۰۳ ریزگردها نتیجه خشکی تالاب گاوخونی است چینی ها رقیب سایبرتراک را ساختند اعداد بهت‌آور تجربه واقعیت افزوده روی جعبه‌‌‌های جدید دیجی‌‌‌کالا پرچمداری ایرالکو در مسوولیت اجتماعی رشد ۱۶۰ درصدی صادرات خدمات مهندسی در ۳ سال فیلتر اینستاگرام قاعده بازی فیلترینگ را بهم زد هوش مصنوعی ۸ سال زودتر آرتروز زانو را تشخیص می‌دهد! عبور از بازار پول تکمیل زیرساخت‌های مرکز همایش‌های اصفهان به ۵ همت اعتبار نیاز دارد حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است متروی بهارستان نیازمند ۴هزار میلیارد تومان اعتبار است کسب رتبه برتر مدیریت درمان استان اصفهان در بین مدیریت های درمان تیپ یک و ۳۲ مدیریت درمان در کشور استفاده از زبان اشاره یکی از جنبه‌های مناسب در حمایت از افراد ناشنوا است تقدیر از اساتید برجسته علمی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش پایان عصر تک‌شاخ‌ها؟

4
آبانک راند جدید مسابقه خودروهای برقی در بازار جهانی

شرکت‌های چینی حریف بایدن می‌شوند؟

  • کد خبر : 15169
  • ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۸:۵۱
شرکت‌های چینی حریف بایدن می‌شوند؟

طی ماه‌‌‌های اخیر و همزمان با افزایش گفت‌وگوها پیرامون کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، صنعت خودروهای الکتریکی چین، رونق دوچندان گرفته. هفته گذشته، شرکت «بی‌‌‌وای‌‌‌دی»، تولیدکننده خودروهای الکتریکی واقع در شنژن اعلام کرد که با فروش بیش از ۵۲۶‌هزار خودرو در سه‌‌‌ماهه پایانی ۲۰۲۳، از رقیب آمریکایی خود تسلا پیشی گرفته. سازندگان خودروهای الکتریکی چینی قصد دارند پس از قبضه بازار داخلی به آن سوی آب‌ها رفته و به بازار غرب نفوذ کنند؛ اما در این مسیر، موانعی وجود دارد: سیاستگذاران غربی با اعمال تعرفه بر واردات خودروهای چینی و تخصیص سوبسید به تولیدکنندگان داخلی سعی دارند مسیر ورود خودروهای چینی را محدود کنند.

وقتی «تاکرو کاتو»، رئیس بخش خودروهای الکتریکی تویوتا در سال ۲۰۱۸ به چین رفت، از چیزی که دید شوکه شد. او ماه نوامبر در مصاحبه با خبرنامه شرکت «تویوتا تایمز» گفت: «برای اولین بار حس کردم چین در ساخت قطعات این خودروها رقیب ما شده. در حالی که به تجهیزات فوق پیشرفته‌‌‌شان که هرگز در ژاپن ندیده بودم نگاه می‌‌‌کردم دچار حس بحران شدم. با خودم گفتم به دردسر افتادیم.»

نگرانی او بجا بود. طبق داده‌‌‌ها، چین پارسال با پیشی گرفتن از ژاپن به بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو در جهان تبدیل شده. از سال ۲۰۲۰، صادرات خودروهای چینی تقریبا پنج برابر شده و سال گذشته به حدودا پنج میلیون رسیده است. در هفته‌‌‌های پایانی سال ۲۰۲۳، نام یک خودروسازی چینی به تیتر خبرها آمد: «بی‌‌‌وای‌‌‌دی از تسلا جلو زد.» طبق گزارش‌‌‌ها، این شرکت در سه ماه آخر سال ۲۰۲۳، بیش از ۵۲۶‌هزار خودروی کاملا الکتریکی فروخته در حالی که فروش تسلا در همین بازه زمانی، ۴۸۵‌هزار واحد بوده است. این یک هشدار به خودروسازان جهان است. بی‌‌‌وای‌‌‌دی بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی چین است و بیشتر فروشش نیز در بازار داخلی‌‌‌ است. این گروه، یکی از چند سازنده خودروهای الکتریکی در چین است که چشم‌‌‌اندازش را به آن سوی آب‌‌‌ها معطوف کرده.

خودروسازان چینی، از شرکت‌های سهامی عام بی‌‌‌وای‌‌‌دی و نیو و اکسپنگ گرفته تا شرکت دولتی چری، قصد دارند با احداث کارخانه در کشورهایی مثل مجارستان و مکزیک به بازار غرب وارد شوند و خودروهای الکتریکی ارزان‌‌‌تر به غربی‌‌‌ها عرضه کنند تا از این طریق، سلطه جهانی خود را تضمین کرده و قدیمی‌‌‌های صنعت خودرو مثل جنرال موتورز و فورد و فولکس را به چالش بکشند. «مایکل دان» که تخصصش، تحقیق و ارائه مشاوره در رابطه با بازار خودروهای چینی ا‌‌‌ست می‌‌‌گوید: «هیچ‌کس نمی‌تواند در زمینه قیمت با بی‌‌‌وای‌‌‌دی رقابت کند. تمام! هیات‌مدیره‌‌‌ها در آمریکا و اروپا و کره و ژاپن شوکه شده‌‌‌اند.»

از سوی دیگر محدودسازی واردات ارزان می‌تواند مانع توسعه بازار خودروهای الکتریکی شود، آن هم درست زمانی که اروپا سعی دارد انتشار سوخت‌‌‌های فسیلی را محدود و تا سال ۲۰۳۰، تولید خودروهای احتراقی را به کلی ممنوع کند. سه‌چهارم خودروهای صادراتی از چین، بنزینی یا دیزلی هستند؛ اما آنچه خودروسازان جهان را نگران کرده، ظهور و گسترش خودروهای الکتریکی ارزان چینی ا‌‌‌ست. این موج باعث شده دولت‌‌‌های محافظه‌‌‌کار و حامیان تولیدات داخلی به فکر محدودسازی تجارت با چین بیفتند. برخی از آنها معتقدند که پکن با استفاده از سوبسیدهای دولتی هنگفت، قیمت‌ها را به شکلی غیرواقعی پایین آورده. اتحادیه اروپا تحقیقاتی را درباره چین آغاز کرده که ممکن است به افزایش تعرفه واردات چینی منجر شود.

در آمریکا، نسبت فروش خودروهای الکتریکی به کل فروش خودرو، بسیار کمتر از اروپاست. حامیان تولید داخلی از دولت بایدن خواسته‌‌‌اند که هجوم خودروسازان چینی را جدی بگیرد. در گذشته، دیده‌‌‌ایم که سیل واردات چینی به آمریکا چه ضربه‌‌‌ای به برخی از صنایع داخلی آمریکایی از جمله صفحات خورشیدی و فولاد وارد کرده و حالا شاهد تکرار این الگو در حوزه باتری‌‌‌های خودروهای الکتریکی هستیم. اما کارشناسان معتقدند حتی اگر با اعمال تعرفه، دیواری دور مرزهای چین کشیده شود و فروش این خودروها محدود به داخل شود، خودروسازان چینی باز هم می‌توانند در زمینه قیمت با آمریکا و اروپا رقابت کنند و مشتریان چینی را به خود جذب کنند.

یکی از مزایای هزینه‌‌‌ای خودروهای بی‌‌‌وای‌‌‌دی که به اعتراف رهبران این حوزه، بزرگ‌ترین تهدید به شمار می‌رود، تخصص این شرکت در تولید باتری‌‌‌های لیتیومی ا‌‌‌ست که گران‌‌‌ترین قطعه خودروهای الکتریکی هستند. گروه بی‌‌‌وای‌‌‌دی که در دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰، سازنده باتری‌‌‌های موبایل بود حالا تکامل پیدا کرده و به پرچمدار صنعت باتری‌‌‌های لیتیومی تبدیل شده است.

باتری‌‌‌های بی‌‌‌وای‌‌‌دی، کم‌‌‌هزینه‌‌‌ترین باتری‌‌‌های جهانند و در عین حال، بالاترین چگالی انرژی را دارند که موجب عملکرد بهتر خودرو می‌شود. جالب اینجاست که تویوتا باتری‌هایش را از این شرکت خریداری می‌کند. همین باعث شده بی‌‌‌وای‌‌‌دی بتواند رقبای غربی خود را شکست دهد. ارزان‌‌‌ترین خودرو بی‌وای‌‌‌دی، «اتو ۳» است که قیمتش در اروپا از مدل مشابه تسلا، ۵‌هزار دلار کمتر است. کارخانه‌‌‌های خودروسازی داخل چین، به انداز کافی ظرفیت استفاده‌نشده دارند که بتوانند به بازارهای آن سوی آب‌‌‌ها نفوذ کنند. بی‌‌‌وای‌‌‌دی پارسال نزدیک به ۲۵۰‌هزار خودرو صادر کرده است. مدیرانش معتقدند که فروش این شرکت طی سال‌های آینده، حتی بدون بازار اروپا و آمریکا، به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت. مایکل دان می‌‌‌گوید: «در حال حاضر، تولید و خرید خودروهای الکتریکی در چین از مجموع سایر نقاط دنیا بیشتر است. خودروسازان چینی آن‌قدر ظرفیت دارند که بتوانند ۷۵‌درصد تقاضای جهانی را تامین کنند. این خواب را از چشمان خودروسازان غربی ربوده و طبیعی هم هست.»

ماه پیش، بی‌‌‌وای‌‌‌دی اعلام کرد که به زودی یک کارخانه درخشان در «قلب اروپا»، مجارستان راه‌‌‌اندازی خواهد کرد تا چشم‌‌‌انداز جاه‌‌‌طلبانه‌‌‌اش را گسترش دهد؛ اما به دست آوردن جایگاه در بازار ۱.۵ تریلیون دلاری خودروی آمریکا به راحتی اروپا نیست. از سوی دیگر، چینی‌‌‌ها می‌‌‌دانند که نشستن در خانه، گزینه‌‌‌شان نیست. آنها مجبورند به آمریکای شمالی ورود کنند. باید راهش را پیدا کنند. یکی از راه‌‌‌ها، جا باز کردن در آمریکای جنوبی است و کجا بهتر از مکزیک؟ مکزیک می‌تواند سکویی برای دستیابی به بازار آمریکا باشد. به‌علاوه، واردات خودروهای چینی به مکزیک (هم الکتریکی و هم احتراقی) در هشت ماه گذشته حدود ۶۳‌درصد افزایش داشته است.

طبق گزارش فایننشال تایمز، همین حالا بی‌‌‌وای‌‌‌دی، ام‌‌‌جی و چری در حال ارزیابی بازار مکزیک هستند تا کارخانه‌‌‌های جدید احداث کرده و بتوانند از طریق آنها، بازار ایالات متحده و سایر کشورهای آمریکا را هدف بگیرند. مشکل اینجاست که خودروسازان چینی برای ورود به آمریکا، نسبت به رقبای کره‌‌‌ای و ژاپنی و اروپایی خود شانس کمتری دارند. علتش، سیاست‌های بایدن است. او قصد دارد میلیاردها دلار سوبسید به تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی غیرچینی اختصاص دهد و مثل اروپا، تعرفه واردات خودروهای چینی را افزایش دهد. از سوی دیگر، مشتریان آمریکایی در خرید محصولات چینی احتیاط می‌کنند.

با این حال، کارشناسان فکر می‌کنند شرکت‌هایی مثل بی‌‌‌وای‌‌‌دی یک روز بالاخره به بازار آمریکا نفوذ خواهند کرد، حتی با وجود این موانع. دان می‌‌‌گوید امسال، قیمت یک ماشین صفر در آمریکا حدود ۴۸‌هزار دلار است. حالا یک ماشین چینی ۲۰‌هزار تایی را تصور کنید! تعرفه نهایتا قیمتش را تا ۲۶‌هزار دلار بالا می‌‌‌برد. ماشین چینی همچنان از محصول مشابه آمریکایی‌‌‌اش ارزان‌‌‌تر تمام می‌شود؛ اما برخی دیگر معتقدند که مزیت هزینه، یک عامل قطعی نیست. وقتی شرکتی مثل بی‌‌‌وای‌‌‌دی شروع به تولید در خارج از چین می‌کند، از آن میزان حمایت دولتی‌‌‌ای که در داخل دارد برخوردار نخواهد بود. سوبسیدها از مالیات انرژی، دولتی و محلی تامین می‌‌‌شوند و انتقالشان به این راحتی‌‌‌ها نیست. مثال‌‌‌های کمی از تولید چین در کشورهای خارجی وجود دارد.

در کشورهایی که در زمینه خودروسازی، رقابتی هستند، مثل مکزیک، چینی‌‌‌ها با رقبایی روبه‌رو می‌‌‌شوند که شکستشان بدون سوبسید، سخت خواهد بود. بایدن به مکزیک بابت موج قریب‌‌‌الوقوع خودروهای چینی هشدار داده است. نمایندگان کنگره هم در نامه‌‌‌ای، از اینکه مبادا شرکت‌های چینی از مکزیک به عنوان «در پشتی» به بازار آمریکا استفاده کنند، ابراز نگرانی کرده‌‌‌اند. خودروسازان چینی اما، اقدامات آمریکا و اروپا را محافظه‌‌‌کاری نامیده و با یادآوری «دهه‌‌‌ها سودآوری خودروسازان غربی از قِبل فروش به بازار بزرگ چین»، خواهان «رفتار منصفانه» آنها شده‌‌‌اند. خودروسازان چینی به دنبال کسب عنوان «جهانی» هستند تا بتوانند تردیدهای مشتریان غربی نسبت به محصولات چینی را رفع کنند. «ویلیام لی»، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت خودروسازی الکتریکی «نیو» در شانگهای می‌‌‌گوید: «ما از زمان تاسیس شرکت تا به امروز، امیدوار بوده‌‌‌ایم که به یک استارت‌آپ جهانی تبدیل شویم. مشکلی که ما در حال رفع آنیم، مشکلی ا‌‌‌ست که کل دنیا با آن مواجهند.»

«کوری کامبز»، معاون مدیر شرکت مشاوره «تریویوم چاینا» در پکن می‌‌‌گوید: «سیاستگذاران غربی که به دنبال منع چین از ورود به زنجیره تامین تکنولوژی‌‌‌های پاک هستند باید تاثیر این سیاست را بر آب و هوا و اهداف «کربن‌‌‌صفر» خود در نظر داشته باشند.» او در پایان می‌گوید: «داریم به سرعت به لحظه پیروزی یا نابودی نزدیک می‌‌‌شویم. برایم سوال است که آیا سیاستگذارها همه جوانب این بده‌‌‌بستان را ‌سنجیده‌‌‌اند یا خیر.»

لینک کوتاه : https://navasanonline.ir/?p=15169

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.